Učestvujte u našoj anketi
Koja od dole navedenih vrednosti je po Vašem mišljenju najbitnija?
Vote Rezultati
Gradjanske_logo
Czrns
Czrnps_logo

Vox - Časopis za studente

  www.vox-magazin.com

Vox je časopis za studente. Bavi se aktuelnim studentskim pitanjima, podstiče razmišljanje o pravim životnim vrednostima, veri, ističe neke pažnje vredne članove našeg društva – najviše one sa Univerziteta. Pokretačka je snaga za humanitarne poduhvate i obraća pažnju na prave potrebe našeg društva.
 
Tim Vox-a je tim entuzijasta okupljenih oko iste ideje, ideje da je život lep – čak i ovde kod nas na Balkanu, u Srbiji – i da ima toliko toga dobrog što treba prepoznati i o tome pisati.
Vox je časopis koji se ne bavi samo problemima – već i rešenjima, ne samo opštim crnilom – već i mnogimdobrim stvarima koje su svuda oko nas. „Lepota je u oku posmatrača“, kaže jedna engleska izreka.
Poslednjih nekoliko godina Udruženje Fokus uspešno sarađuje sa studentima na izradi časopisa VOX, koji je postao jedan od najčitanijih studentskih časopisa u Srbiji. VOX sadrži članke studenata iz cele Srbije i ima za cilj promovisanje istih kao budućih vođa u našem društvu.
Takođe, VOX želi da Svoj doprinos časopisu tokom pet godina koliko postoji, dali su mnogobrojni studenti sa svih fakulteta beogradskog i novosadskog Univerziteta, kao i istaknute ličnosti među kojima su Dejan Popović, Slobodan Klisinski, Nebojša Dugalić, Isidora Žebeljan, Mira Adanja - Polak, Mirjana Karanović, Uroš Petrović, Zorica Tomić, Tijana Mandic, Kokan Mladenović, Snezana Andjelic, Branko Bjelajac, Stefan Arsenijević, itd.
Vox populi – vox Dei , govorili su Latini, a glas studenata je glas naroda ili jednog njegovog dela koji i te kako ima šta da kaže. Veliki entuzijazam koji studenti imaju u procesu stvaranja ove novine, samo je dokaz da su njihovi glasovi neophodni, jer entuzijazam je retka pojava u poslednje vreme. Prisutan je samo kod onih koji imaju snage i vere da nešto u svetu oko njih može i treba da se menja na bolje.
Priključite se i pišite! Tema je na pretek, samo se obazrite oko sebe. Da preinačimo gorepomenutu englesku izreku: „Teme su u oku posmatrača“.

 

www.vox-magazin.com

 

Više slika u galeriji
blogspot visitor counter