Učestvujte u našoj anketi
Koja od dole navedenih vrednosti je po Vašem mišljenju najbitnija?
Vote Rezultati
Gradjanske_logo
Czrns
Czrnps_logo

Studenti

Stranica posvećena studentskoj populaciji


 

 Vreme u kome živimo nosi sa sobom razorene osnovne civilizacijske vrednosti, zbog čega preispitivanje duha vremena na kome se temelji život mladih generacija ima poseban značaj. Mnoga istraživanja sprovedena među omladinom pokazuju da mladi prepoznaju prave vredosti, ali ne žive po njima. Zbog pritisaka okoline i loših uzora mladi teže prave dobre izbore za svoj život.

Mladi imaju šta da kažu i treba im dati priliku za to. Njihova aktivna uloga u porodičnom životu, obrazovanju, kulturnom životu, zapošljavanju i u ukupnom društvenom životu je neophodna. Treba ih podržati, ohrabriti i usmeriti.  

 Mladi predstavljeju buduće nosioce našeg društva i u njih treba ulagati. Stoga želimo da ih podstaknemo da postanu pojedinci i vođe sa integritetom.
 
Udruženje Fokus, kroz program neformalnog obrazovanja, stavlja akcenat na izgrađivanje karakternih osobina pojedinca, društveno odgovorno ponašanje, važnost životnog fokusa na pravim vrednostima, odlike vođe sa integritetom i praktične veštine vođstva.

Budućnost jednog društva zasnovana je na vrednosnim odabirima mladih.
             

                                
 

Pogledajte tekstove u ovoj rubrici

Asertivnost

Asertivnost je oblik ponašanja koji podrazumeva slobodno izražavanje svog mišljenja, osećanja i uverenja ali na način koji je socijalno adekvatan i ne ugrožava prava i vrednost drugih.

Liderstvo u krizi

Za svako društvo je bitno kakve studente „kroji“. Oni su ponekad nalik njegovim spoljnim zidovima koji stoički podnose udare prvih ozbiljnijih životnih nedaća. Studije su period tokom kog se mnogi osamostaljuju daleko od roditeljskih pogleda, dok među univerzitetskim skamijama „lome“ jezik stručnim izrazima svojih budućih zanimanja. Istovremeno, „bilduju“ unutrašnju snagu i izrastaju u vođe sutrašnjice. Kao takvi lideri, oni ...

Usamljenost - bolest savremenog doba

Da bi neko živeo kvalitetno mora imati i kvalitetne odnose sa ljudima, mora biti povezan sa njima jednom vrstom ljubavi. I to je najvažnije, jer je ljubav alternativa usamljenosti.

SpeakUP English Camp
Fokus klub
Predavanja i fokus grupe
Savetovalište za studente
blogspot visitor counter