Učestvujte u našoj anketi
Koja od dole navedenih vrednosti je po Vašem mišljenju najbitnija?
Vote Rezultati
Gradjanske_logo
Czrns
Czrnps_logo

O nama

FOKUS NA PRAVIM VREDNOSTIMA

 Svaka dobra promena u društvu počinje od pojedinca: ako se pojedinac promeni nabolje, nabolje se menja i celokupno društvo.

 

FOKUS - Udruženje za podsticaj razvoja društva, deluje s ciljem da podstakne sveobuhvatni razvoj društva u celini ali i njegovih pojedinih segmenata - kao što su položaj mladih, porodice, pripadnika različitih zanimanja i drugih socijalnih grupacija i kategorija - putem promovisanja hrišćanskih vrednosti.


Živimo u vremenu u kome je sistem vrednosti poljuljan a osnovni temelji društva narušeni, pa je zalaganje za implementaciju vrednosti poput dobrote, istine, vrednovanja svakog ljudskog bića, vere, ljubavi, praštanje, poštenja, miroljubivosti...kao vrlina bez kojih nema zdravog i stabilnog društva, neophodno. Sve su to vrednosti koje su zapisane u Svetom Pismu i važne su za duhovni razvoj svakog pojedinca ali i zajednice i celog društva.

 

Intelektualni, emocionalni i duhovni razvoj pojedinca, zajednice i društva.


Nažalost, sve je veće prisustvo narkomanije, side, nasilja, depresije, različitih problema u porodici, korupcije… Problemi su tako veliki da već duže vreme državne ustanove - škole, visokoškolske ustanove i ostale relevantne institucije - ne mogu same da se izbore s njima. Zato je potrebna inicijativa celokupnog društva.

 

U odseku rada sa mladima, koji predstavljaju buduće nosioce našeg društva, stavljamo akcenat na izgrađivanje karakternih osobina pojedinca, važnost životnog fokusa na pravim vrednostima, odlike vođe sa integritetom i praktične veštine vođstva.

U odseku rada sa porodicama podstičemo negovanje zdravog braka i dobrih porodičnih odnosa kroz radionice, grupe podrške, savetovalište, seminare i konferencije za bračne parove.

Takođe, jedan od naših projekata usmeren je ka poslovnim ljudima s ciljem da se podstakne poslovanje sa integritetom i ovladavanje veštinama koje su neophodne za kvalitetno poslovanje. Organizujemo seminare i radionice o javnom nastupu, odnosima s javnošcu, organizovanju događaja, intergritetu lidera, liderstvo sa uticajem, profil ličnosti - DISC test, komunikacija, emocionalnoj iteligenciji i timksom radu.


Smatramo da je važno ulagati u pojedinca jer svaka dobra promena u društvu počinje od pojedinca: ako se pojedinac promeni nabolje, nabolje se menja i celokupno društvo.


   Udruženje Fokus svoj celokupni rad sprovodi kroz:

  • Organizovanje predavanja, konferencija, seminara, tribina, grupa za diskusiju, kurseva, klubova, izleta, letnjih kampova, višednevnih ekskurzija, sportskih, muzičkih, multimedijalnih i drugih kulturnih manifestacija (koncerata, filmskih projekcija, debatnih i drugih klubova)
  • Savetodavnu pomoć mladima, odraslima i porodicama
  • Preventivnu edukaciju mladih u srednjim školama ( Reproduktivno zdravlje, Prevencija side i abortusa i razni oblici zavisnosti - droga, nikotin, kockanje/kladionice, pornografija, video-igrice )
  • Različita medijska izdanja kao sto su: časopis za studente Vox, knjige, brosure, filmovi, multimedijalne prezentacije…
  • Kontinuiranu saradnju sa sličnim organizacijama iz zemlje i inostranstva
  • Pokretanje inicijativa koje imaju značaj za razvoj društva i regiona u celosti

 

 

 Predsednik Udruženja

 Erol Ilijazović, diplomirani - master teolog

 

 Odsek rada sa mladima

 Tanja Ilijazović - psiholog, savetnik i lajf kouč

 Ivana Bajić - teolog, savetnik i lajf kouč

                           

Administracija
Suzana Dobrijević
 
 
 

 

 Stručni saradnici

Daniela Vlaisavljević, pedagog

Jelena Sivulka, diplomirani psiholog

Danijela Živančević, spec. psihološkog savetovanja i edukator   

Aleksandra Bulašević, doktor medicine

Jelena Gajta, marketing i PR menadžer

John Henderson, liderstvo, ljudski resursi, koučing

 

 

 

 COF program i rad sa porodicama

Tomas i Erika Sabljov

Predrag i Angela Pajić

Zoran i Borislavka Radojević

 

 

 
 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

         

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
blogspot visitor counter